YOGA by SEN

Toen ik jonger was heb ik een opleiding tot klassiek balletdanseres gevolgd. Omdat die wereld mij veel stress bezorgde, besloot ik de opleiding niet af te maken. Ik kwam daarna in aanraking met yoga. Waar de balletwereld mij veel stress gaf, geeft yoga mij juist heel veel rust, terwijl je toch in beweging bent. Het verschil in hoe ik me voel voor en na een yogales is zo enorm dat yoga altijd een belangrijke rol in mijn leven zal blijven spelen.

In 2009 heb ik een 200-uur Raja yoga opleiding gevolgd, een combinatie van Hatha Yoga, pranayama, meditatie en yoga filosofie. In 2015 heb ik daar nog een 500 uur Ashtanga Vinyasa verdiepingsopleiding in Thailand aan toegevoegd. Ook heb ik in 2017 een training gevolgd voor Trauma Informed Yoga, yoga speciaal voor mensen met complex (ontwikkelings)trauma die zich niet prettig voelen in een groeps-setting.
Dit, in combinatie met mijn achtergond als opleidingskundige, maakt dat ik mijn lessen altijd didactische verantwoord vormgeef, met veel oog voor het individu binnen de groep.

Inmiddels heb ik aan veel verschillende doelgroepen lesgegeven, variërend van kinderen tot volwassenen tot zwangeren, van kleine tot hele grote groepen en van particulieren tot organisaties. Ook heb ik een aantal video’s voor Yogatv mogen opnemen.

Mijn lessen bestaan uit zowel inspannende als ontspannende houdingen waarin de focus ligt op het bewust zijn van het hier en nu en het inzetten van een ondersteunende ademhaling. Deze totaalbeleving brengt niet alleen een gevoel van flexibiliteit en kracht, maar ook van meer focus, balans en welzijn, zowel fysiek als mentaal. Mijn doel is om yoga voor iedereen toegankelijk te maken.

Sandra Botman Yoga

“Wat heb ik een bewondering voor de flair, het gemak en het enthousiasme waarop jij (Sandra) de oefeningen voordoet en ons in onze waarde laat omdat we nog niet een fractie kunnen van wat jij kunt. In ieder geval ik niet 😉 . Ik heb me nooit beoordeeld gevoeld en dat vind ik echt heel prettig. Dank je wel voor de ervaring.”